RVT 2006/008 geen beperkingen indien bi is vastgesteld obv anamnes

Raad van Toezicht, 2006/008 Med: Bij op anamnestisch gronden vastgestelde blijvende invaliditeit is verdedigbaar dat arbeidsdeskundige uitgaat van afwezigheid van medisch objectiveerbare beperkingen:

Het oordeel van de Raad:
1. Onderzoek door een neurochirurg, verricht op verzoek van verzekeraar, heeft geleid tot de conclusie dat bij klager sprake was van geneeskundig letsel (een postcommotioneel syndroom) als gevolg van het fietsongeval van 12 januari 2001. In redelijkheid niet verdedigbaar is het standpunt van verzekeraar, in afwijking hiervan, dat van geneeskundig vast te stellen letsel als gevolg van het ongeval geen sprake was.

2. In de rapportage (die mede is gebaseerd op neuropsychologisch onderzoek) is de neurochirurg ingegaan op de werkzaamheden en bekwaamheden van klager en heeft hij de invloed van het letsel daarop vastgesteld. Hij is, in overeenstemming met de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie, binnen de voor een postcommotioneel syndroom in die richtlijnen vermelde bandbreedte van 0-8% functieverlies, gekomen tot 1% blijvende invaliditeit. Verzekeraar heeft vervolgens arbeidskundig onderzoek laten verrichten. Daarin werd geconcludeerd dat klager in staat moet worden geacht zijn werkzaamheden volledig te verrichten. Klager heeft aangevoerd dat nogmaals arbeidskundig onderzoek zou moeten worden verricht omdat er in het rapport van wordt uitgegaan dat geen medisch objectiveerbare beperkingen zijn vastgesteld. Het standpunt van verzekeraar niet nogmaals arbeidskundig onderzoek te laten verrichten is verdedigbaar omdat in de medische rapportage is vermeld dat op zuiver anamnestische gronden tot het postcommotioneel syndroom wordt geconcludeerd.

3. Verdedigbaar is aldus dat verzekeraar niet, zoals klager wil, aansluiting heeft gezocht bij het voor de WAO vastgestelde percentage invaliditeit maar heeft uitgekeerd op basis van 5% blijvende invaliditeit, een hoger percentage dan door de neuroloog op basis van diens bevindingen werd voorgesteld. Klachteninstituut
Joomla SEF URLs by Artio